Banana Granola 4-3

Søger du en opskrift til en lækker banangranola? Den giver vi!

Banangranola

Ingredienser:

  • 280 g/6 dl havregryn
  • 150 g kerner og frø:
    • 50 g solsikkekerner
    • 50 g græskarkerner
    • 50 g hørfrø/sesamfrø (gerne et mix)
  • 150 g hakkede nødder:
    • 80 g hakkede mandler
    • 40 g hakkede hasselnødder
    • 30 g hakkede valnødder
  • 60 g revet kokos
  • 1 tsk kanel
  • 2 små/mellemstore bananer (ca. 180-200 g i alt)
  • 3 spsk fibersirup, evt. honning
  • ½ tsk vaniljeessens
  • 1 spsk smør eller olie
  • 2 knivspidser havsalt
  • 50 g tørret frugt eller bær

Sådan gør du:

  1. Indstil ovnen på 180 grader.
  2. Bland havregryn, kerner, frø, nødder, kokos og kanel godt i en skål.
  3. Mos bananerne med en gaffel eller en stavblender
  4. Lun FiberSirup/honning og smør let i en gryde eller i mikroen, og bland det derefter med de moste bananer og vaniljeessensen.
  5. Hæld blandingen over de tørre ingredienser med et par knivspidser havsalt, og bland det godt.
  6. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir, og bag den ved 180 grader i 18-20 min. Vendes et par gange undervejs.
  7. Efter bagning blander du i tørret frugt eller bær i og lader granolaen afkøle, før du hælder den i en tæt krukke eller boks til opbevaring.

Nydes med mælk, yoghurt eller som topping på det meste!