nutrilett, græskarsuppe

Skift de tunge måltider ud med nogle lettere!

Ingredienser:
(4 portioner)

  • Hokkaido-græskar eller butternut squash, ca 1,5 kg
  • 1 stort rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød chili (evt. mere hvis du elsker stærk mad)
  • 1 liter hønsebouillon
  • Spidskommen
  • Koriander
  • Frisk koriander
  • Olivenolie
  • 100 gram friskost (fx Philadelphia)
  • 50 gram pinjekjerner
  • Maldonsalt (eller anden flagesalt)

Sådan gør du:
1. Sæt ovnen på 170 grader

2. Vask græskaret grundigt, skær bund og top af og fjern kernerne – hvis du bruger butternut squash skal det skrælles

3. Skær græskarret i tern og læg det i en bradepande beklædt med bagepapir sammen med hvidløgsfeddene

4. Kom lidt olivenolie over og vend det godt rundt.

5. Bag det i ovnen i ca. 50 minutter – når græskarret bages på denne måde i ovnen, i stedet for at koge det, får du ekstra god smag frem

6. Rist pinjekjerner på en tør pande og drys lidt maldonsalt over og stil det til afkøling i en skål

7. Det skal bruges på toppen af suppen. Hak løg og svits det gyldent i lidt olie i en stor gryde

8. Tilsæt hakket chili – svits dette sammen med spidskommen og koriander (tørret) og tilsæt ca. en liter hønsebouillon

9. Kom friskosten i og de færdigbagte græskarterninger og kog op

10. Til sidst skal alt køres glat – enten i en blender eller med en stavblender.
Serveres med et drys hakket koriander og pinjekernerne

Velbekomme – det er både sundt og godt

Energi, kcal Protein, g Fedt, g Kulhydrat, g Fiber, g 
226 14 13 7,5